Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

The Hardware Hacking Handbook: Breaking Embedded Security with Hardware Attacks


Препоръчан пост


 • Група:  [Модератор]
 • Последователи:  3
 • Брой мнения:  55
 • Репутация:   15
 • Спечелени дни:  5
 • Регистриран на:  16.04.2023
 • Статус:  Оффлайн
 • Система/OS::  Windows

image.thumb.png.89c3ffc6a8a448b39ce5cdbc928d6d02.png

Наръчникът за хакерство на хардуера ви отвежда дълбоко в вградените устройства, за да ви покаже как работят различните видове атаки, след което ви води през всяка хакерска атака на реален хардуер.

Написан с остроумие и изпълнен с практически лабораторни експерименти, този наръчник ви поставя в ролята на нападател, който се интересува от нарушаване на сигурността, за да направи нещо добро. Започвайки с бърз курс по архитектура на вградените устройства, моделиране на заплахите и дървета на атаките, вие ще продължите да изучавате хардуерни интерфейси, портове и комуникационни протоколи, електрическа сигнализация, съвети за анализ на фърмуерни изображения и др. Покрай това ще използвате домашна лаборатория за тестване, за да извършите атаки за вкарване на грешки, странични канали (SCA) и прост и диференциален анализ на мощността (SPA/DPA) върху различни реални устройства, като например криптографски портфейл. Авторите споделят и прозрения за реални атаки срещу вградени системи, включително PlayStation 3 на Sony, Xbox 360 и лампите Philips Hue, и предоставят приложение с необходимото оборудване за вашата лаборатория за хакерски атаки срещу хардуер - като мултиметър и осцилоскоп - с възможности за всеки тип бюджет.
 
Ще научите:

 • Как да моделирате заплахите за сигурността, като използвате профили на нападателите, активи, цели и контрамерки
 • Основи на електротехниката, които ще ви помогнат да разберете комуникационните интерфейси, сигнализацията и измерванията
 • Как да идентифицирате точките на впръскване за изпълнение на атаки с часовник, напрежение, електромагнитни, лазерни и телесни повреди, както и практически съвети за впръскване
 • Как да използвате атаки за анализ на времето и мощността, за да извличате пароли и криптографски ключове
 • Техники за повишаване на нивото на простия и диференциалния анализ на мощността - от практически съвети за измерване до филтриране, обработка и визуализация

Независимо дали сте инженер от индустрията, натоварен с разбирането на тези атаки, студент, който започва работа в тази област, или любител на електрониката, който е любопитен да възпроизведе вече съществуваща работа, Наръчникът по хакерство на хардуера е незаменим източник на информация - такъв, какъвто винаги ще искате да имате под ръка.

Свали

Формат: pdf
Език: Английски
Дата на публикуване: 2021
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Вместо това се показва като връзка

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

 • Регистрирайте се

  Регистрирайте се за да използвате пълната функционалност на форума 🙂

HACKING.BG Партньори

transparent1.png.c15979e1dc997cdd3a9941e342368a9b.png2.png.3e2592eadc660ecc831f1fdd569e8eb4.pngLogonobackground.thumb.png.546f31037e975b6fd85c69e35f300db6.png600_489534840.png.72981fb02b90f1986dd7ade4d561e6d0.pngcyberclub-logo-text.png.6e9d11752e2eade43d40337d83365e48.png

×
×
 • Създай ново...

Важна информация!

Политика за сигурност и условия на ползване Privacy Policy