Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

Хакери изключиха напоителните системи на Северен Израел


Препоръчан пост


 • Група:  [Администратор]
 • Последователи:  7
 • Брой мнения:  50
 • Репутация:   42
 • Спечелени дни:  21
 • Регистриран на:  10.04.2023
 • Статус:  Оффлайн
 • Система/OS::  Windows

Зимните култури, които най-вероятно ще бъдат засегнати, като картофи, грах и моркови, се проверяват от земеделските стопани

През уикенда хакери успяха да изключат десетки напоителни системи в северната част на долината на река Йордан и долината Хула в Израел, предаде израелската агенция ТПС, цитирана от БТА.

Хакерите са се насочили към контролери, които следят времето и други условия на околната среда и преценяват кога и колко да напояват културите.

На хакнатите контролери се появи съобщение: "Хакнати сте, долу Израел".

По данни на Националната кибердирекция и министерството на земеделието напоителната дейност се е нормализирала. Зимните култури, които най-вероятно ще бъдат засегнати, като картофи, грах и моркови, се проверяват от земеделските стопани.

Израелската компания "Унитроникс", която произвежда контролерите за вода, заяви в изявление: "Контролерите на компанията, интегрирани в системите, атакувани при този инцидент, позволяват бързо възстановяване и ние действахме бързо, за да помогнем на клиентите и да осигурим бързото ликвидиране на последиците от инцидента. Всички контролери на компанията включват вградени механизми за киберзащита, на различни нива и в зависимост от нуждите на клиентите."

Националната кибердирекция на Израел, която отговаря за всички аспекти на киберсигурността в гражданската сфера, наскоро прогнозира, че атаките ще продължат и през "Деня Кудс" ("Деня на Йерусалим") - последния петък от рамазана, който Иран въведе като ден на демонстрации срещу Израел. "Денят Кудс" се пада на 14 април.

Във вторник "Израелските пощи" обявиха, че превантивно са преустановили редица услуги преди празника Пасха, за да се справят с евентуална кибератака. Доставките на пакети, включително препоръчани пратки, и платежните услуги за държавните служби бяха спрени като предпазна мярка и постепенно ще бъдат възстановени.

През същия ден хакерска група, известна като "Анонимния Судан", предприе масирана кибератака срещу израелски университети. Уебсайтовете на Еврейския университет в Йерусалим, Университета "Бар-Илан", Института "Вайцман", Университета в Тел Авив, Университета в Хайфа, Университета "Технион", Университета "Бен Гурион", Университета "Ариел" и Университета "Райхман" бяха засегнати през целия вторник.

Няма индикации, че е проникнато във вътрешните университетски мрежи.

Линк към статията в DIR.BG

Hacking-Banner.png

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Вместо това се показва като връзка

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

 • Регистрирайте се

  Регистрирайте се за да използвате пълната функционалност на форума 🙂

HACKING.BG Партньори

transparent1.png.c15979e1dc997cdd3a9941e342368a9b.png2.png.3e2592eadc660ecc831f1fdd569e8eb4.pngLogonobackground.thumb.png.546f31037e975b6fd85c69e35f300db6.png600_489534840.png.72981fb02b90f1986dd7ade4d561e6d0.pngcyberclub-logo-text.png.6e9d11752e2eade43d40337d83365e48.png

×
×
 • Създай ново...

Важна информация!

Политика за сигурност и условия на ползване Privacy Policy