Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

Защо и как да блендирам криптото си?


Препоръчан пост


 • Група:  [Администратор]
 • Последователи:  15
 • Брой мнения:  135
 • Репутация:   87
 • Спечелени дни:  37
 • Регистриран на:  11.04.2023
 • Статус:  Оффлайн
 • Система/OS::  Windows

 

 

Въпреки че използването на биткойни е отличен начин да правите своите покупки, дарения и p2p плащания, без да губите пари чрез завишени такси за транзакции, транзакциите никога не са наистина анонимни. Биткойн дейностите се записват и са достъпни публично чрез блокчейна; изчерпателна база данни, която поддържа запис на биткойн транзакциите.

Всички обмени изискват потребителят да сканира документи за самоличност, а големите транзакции трябва да бъдат докладвани на съответния държавен орган. Когато използвате биткойн за плащане на стоки и услуги, разбира се ще трябва да предоставите вашето име и адрес на продавача за целите на доставката.


Това означава, че трета страна, която се интересува от проследяване на вашите дейности, може да използва вашето видимо салдо и идентификационна информация като основа, от която да проследява бъдещите ви транзакции или да изучава предишна дейност. Накратко, вие сте компрометирали сигурността и поверителността си.

Известни компании за анализ на блокчейн:

walletexplorer.com, blockseer.com, chainalysis.com, scorechain.com, elliptic.co,
ciphertrace.com, neutrino.nu, crystalblockchain.com, blockchainintel.com.

За да избегнете това, използването на биткойн анонимизатор е добър начин за постигане на максимална анонимност. Качествена услуга за анонимизиране на биткойни периодично обменя вашите за различни, които не могат да бъдат свързани с първоначалния собственик.

По-добрите анонимизатори предоставят възможност за използване на повече от два препращащи адреса, както и времеви закъснения (а не фиксирани примерно, които да бъдат проследени) за по-успешно миксиране/анонимизиране на вашия биткойн.

Как работи?

Основният принцип зад биткойн блендерите е да „смесвате“ вашите биткойни с тези на други потребители. Този процес обърква потока от средства, което прави изключително трудно за външни страни да проследят средствата обратно до техния първоначален източник. Ето опростен преглед на това как работят Bitcoin Blenders:

 1. За начало, потребителите депозират своите биткойни в pool-a на Blenderа. Важно е да изберете реномиран и надежден блендер!
 1. Blender-а смесва вашите средства с тези на други потребители. Пулът може да се състои от различни деноминации и източници на биткойни.
 2. Услугата изпраща биткойни на случаен принцип от пула до различни адреси. Тази произволност е ключов фактор за прекъсване на връзката между входа и изхода.
 3. След като процесът на смесване приключи, потребителите могат да изтеглят своите „чисти“ биткойни от услугата. Тези средства нямат пряка връзка с първоначалния депозит и по този начин се запазва поверителността.

image.png.c113b503ca3c1bc86495a58ecaf7592b.png

История на Биткойн Блендърите

Биткойн блендерите, известни също като биткойн миксери или тумблери, изиграха важна роля за подобряване на поверителността на транзакциите с криптовалута. Произходът им датира от ранните години на биткойн, когато потребителите разпознаха необходимостта от инструмент, който да скрие транзакционните следи в блокчейна.

Първият Bitcoin Blender, Bitcoin Fog се появи през 2011 г., позволявайки на потребителите да прекъснат връзката между своите транзакции и личните си идентичности. През годините тези услуги се развиха, възприемайки усъвършенствани техники за запазване на поверителността на финансовите дейности на потребителите.

Link to comment
Сподели другаде

 • h3xu промени заглавието на Защо и как да блендирам криптото си?

Join the conversation

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Вместо това се показва като връзка

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

 • Регистрирайте се

  Регистрирайте се за да използвате пълната функционалност на форума 🙂

HACKING.BG Партньори

transparent1.png.c15979e1dc997cdd3a9941e342368a9b.png2.png.3e2592eadc660ecc831f1fdd569e8eb4.pngLogonobackground.thumb.png.546f31037e975b6fd85c69e35f300db6.png600_489534840.png.72981fb02b90f1986dd7ade4d561e6d0.pngcyberclub-logo-text.png.6e9d11752e2eade43d40337d83365e48.png

×
×
 • Създай ново...

Важна информация!

Политика за сигурност и условия на ползване Privacy Policy