Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

Разкриха основателят на най-голямата хакерска руска групировка KillNet


Препоръчан пост


 • Група:  [Администратор]
 • Последователи:  7
 • Брой мнения:  50
 • Репутация:   42
 • Спечелени дни:  21
 • Регистриран на:  10.04.2023
 • Статус:  Оффлайн
 • Система/OS::  Windows

Какво се знае за лидера на хакерската група Killnet

Gazeta.Ru разкри самоличността на хакера Killmilk

Назрява нов конфликт в проруската хакерска общност. Повече от десет хакери и хактивисти се обявиха публично срещу руската група Killnet и нейния лидер, известен под прякора Killmilk. Той е обвинен в атаки срещу инфраструктурата на Руската федерация, измами и множество нарушения на хакерската етика. Gazeta.Ru разказва с какво стана известна Killnet и деанонимизира самоличността на лидера на групата.

spacer.png

 

Под маската на Killmilk Хактивистката група Killnet стана известна през 2022 г. След началото на SVO тя открито застана на страната на Русия и извърши редица нашумели DDoS атаки срещу големи цели като Федералната данъчна служба на САЩ, банковите системи на Европейския съюз SWIFT и IBAN, американската оръжейна компания Lockheed Мартин и др. В същото време дълго време се знаеше малко за самоличността на нейния лидер, хакера Killmilk. В публичното пространство той формира образа на голям патриот на Руската федерация и враг на Украйна, както и на влиятелна личност в рускоезичната киберпрестъпна общност. Според Gazeta.Ru истинското име на KillMilk е Николай Николаевич Серафимов. Бъдещият хакер е роден на 16 май 1993 г. Женени, двойката притежава поне две коли: BMW 520i и Porsche Panamera. Първият се управлява от съпругата, а вторият от самия Серафимов.

Quote

Тази информация беше потвърдена за нас от хактивистите Abbadon и NET-WORKER, основателят на проекта Dark Femida Пьотр Врублевски, както и източник на Gazeta.Ru, свързан с правоприлагащите органи.

Хактивистът Абадон също каза пред Gazeta.Ru, че Серафимов преди това е бил осъждан за разпространение, незаконно производство, продажба или трансфер на наркотични вещества, психотропни вещества или техни аналози (член 228.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Излежа присъдата си в Република Башкортостан, в ИК-2 в град Салават. Gazeta.Ru не успя да потвърди тези данни. Самият Killmilk нито отрече, нито потвърди информация за самоличността си. Той обаче помоли кореспондента на Gazeta.Ru да разкрие източника.

 

Този интерес е мотивиран от желанието да се гарантира безопасността на семейството му. След отказа хакерът спря да комуникира с кореспондента на изданието и изтри кореспонденцията. Някои бивши сътрудници на Killmilk, интервюирани от Gazeta.Ru, описват Николай Серафимов като човек с дарба на убеждаване и добри умения за социално инженерство. Тоест хактивистът знае как да събере хората около себе си и да ги мотивира да правят това, от което се нуждае. „Killmilk е добър и като създател на марки – той знае как да създава информационни продукти и след това да ги продава. Е, като инфоцигански блогъри, разбирате ли? В същото време е много слаб като технически специалист. Killmilk има някои DDoS умения, но те са предимно ограничени до използване на ботнет мрежи на други хора (група устройства, конфигурирани от злонамерен софтуер за извършване на DDoS атаки - бележка на редактора) за свои собствени цели. Останалото: хакване, консолидация, разработване на атаки... Други хора правят всичко това за него“, каза един от тях за Gazeta.Ru.

Цялата тема тук: https://www.gazeta.ru/tech/2023/11/21/17878753.shtml

 

Hacking-Banner.png

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Вместо това се показва като връзка

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

 • Регистрирайте се

  Регистрирайте се за да използвате пълната функционалност на форума 🙂

HACKING.BG Партньори

transparent1.png.c15979e1dc997cdd3a9941e342368a9b.png2.png.3e2592eadc660ecc831f1fdd569e8eb4.pngLogonobackground.thumb.png.546f31037e975b6fd85c69e35f300db6.png600_489534840.png.72981fb02b90f1986dd7ade4d561e6d0.pngcyberclub-logo-text.png.6e9d11752e2eade43d40337d83365e48.png

×
×
 • Създай ново...

Важна информация!

Политика за сигурност и условия на ползване Privacy Policy