Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

Hack/Trojan

Angelian

Препоръчан пост

• Група:  [Член]
  • Последователи:  0
  • Брой мнения:  3
  • Спечелени дни:  0
  • Статус:  Оффлайн

Здравейте!
Наскоро бях хакнат, понеже не съм много запознат как стоят нещата търся помощ тук. След хака смених компютъра си, но въпреки това вчера на новият ми компютър ми беше източен метамаска (с нов съм, не е от стария). След като това се случи пуснах скан на машината и се появи това  .

Image

Възможно ли е RAT-a да е бил качен на мишката и сега да се е пуснал пак. Какви варианти имам за в бъдеще за да реша проблема?

Сподели другаде

• Група:  [Администратор]
  • Последователи:  7
  • Брой мнения:  51
  • Спечелени дни:  22
  • Система/OS::  Linux

Здравей. да се качи РАТ-а на мишката звуч невъзможно, освен ако не тя не използва mini OS(операционна систма или хард диск) в кръга на шегата.

Най-вероятно сваляш отнякъде някакъв скрипт, който е заразен или най-често изпозлваш някакви (кракнати) програмки и от там ти точат инфото.

РАТ-а може и да не е това на снимката, така или иначе той вече може да се е инжектирал в процес който няма как да бъде открит като потенциална заплаха, така ,че най-вероятно дори и да е изтрит този finding, ти най-вероятно продължаваш да си заразен. 

Използвай по-добра антивирусна, като например ESET, и не сваляй кракнати програми или "хакове" за игри, те са най-честите вирусоносители в момента.

Ако играеш игри и някой "хак" иска да спреш антивирусната, то червената лампа трябва да ти светнве веднага.

Мой съвет е веднага да пре-инсталираш операционната система отново и да внимаваш какво изтегляш, както и да използваш антивирусната по-горе (мое мнение)

Ако някой има съвет за по-добър антивирусен софтуер (говорим за Home ползване) то нека сподели мнения 🙂

Поздрави

Hacking-Banner.png

Сподели другаде

Използвам Bitdefender платената версия и сега си взех и Malwarebytes, направих фактори ресет, но се чудя дали да не изтрия целята операционна система и да я инсталирам отново. Не тегля никакви такива неща като хакове и кракнати игри. Има ли смисъл да сменям рутера, защото прочетох, че е възможно и там да е влезнал.

Сподели другаде

• Брой мнения:  2

преди 14 часа , Angelian каза:

Използвам Bitdefender платената версия и сега си взех и Malwarebytes, направих фактори ресет, но се чудя дали да не изтрия целята операционна система и да я инсталирам отново. Не тегля никакви такива неща като хакове и кракнати игри. Има ли смисъл да сменям рутера, защото прочетох, че е възможно и там да е влезнал.

От години ползвам дефендър и не съм имал проблеми. Защо ползваш 3rd party антивирусни ? Защо мислиш че това което си намерил е проблема? 

Сподели другаде

• Последователи:  1
  • Брой мнения:  6

Вероятно си свалил една и съща заразена програма и на двата компютъра. 

РАТ в мишката е малко вероятен дори и да е Ryzer или Logitech.

Инсталация на нова ОС не е лоша идея,но на твое място бих направил клийн инсталация,като изтрия всички дискове.

Сподели другаде

• Последователи:  15
  • Брой мнения:  137
  • Спечелени дни:  37
  • Система/OS::  Windows

преди 6 часа , Dashdash каза:

От години ползвам дефендър и не съм имал проблеми. Защо ползваш 3rd party антивирусни ? Защо мислиш че това което си намерил е проблема? 

Дефендър-а е ОК, но malwarebytes лично за мен е супер антивирусна. Лесна е за използване, не е тежка и съм тествал супер много атаки и глупости срещу нея - работи безотказно.

Сподели другаде

, h3xu каза:

Дефендър-а е ОК, но malwarebytes лично за мен е супер антивирусна. Лесна е за използване, не е тежка и съм тествал супер много атаки и глупости срещу нея - работи безотказно.

Има ли смисъл да сменям рутера или да му направя един фактори ресет и да си седя така (със статично IP съм). Мисля да направя clean install направо на нов уиндоунс.

Сподели другаде

• Последователи:  7
  • Брой мнения:  51
  • Спечелени дни:  22
  • Система/OS::  Linux

преди 12 часа , Angelian каза:

Има ли смисъл да сменям рутера или да му направя един фактори ресет и да си седя така (със статично IP съм). Мисля да направя clean install направо на нов уиндоунс.

Смени си паролите и му направи един ресет и clean install на Windows-a.

Hacking-Banner.png

Сподели другаде

• Брой мнения:  8
  • Спечелени дни:  2
  • Система/OS::  Windows

Също така е важно да се внимава с флаш дисковете. Нерядко те са разпространители на зловреден софтуер.

Сподели другаде