Преминете към съдържанието

МЕУ организира кампания за пентестове в държавната администрация

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение.
Прочети повече за програмата

Добре дошли в Хакинг.БГ! 

Всеки един от нас стои на раменете на гигантите, споделили знанията и опита си с нас.

Този форум е нашият начин да върнем жеста за бъдещите и текущите кадри в киберсигурността.

Стремим се да предоставим платформа, където членовете могат да развиват своите умения, като се дава приоритет на етиката, сигурността и поверителността!

Website Hacking / Penetration Testing & Bug Bounty Hunting


P1x3L

Препоръчан пост


 • Група:  [Модератор]
 • Последователи:  3
 • Брой мнения:  55
 • Репутация:   15
 • Спечелени дни:  5
 • Регистриран на:  16.04.2023
 • Статус:  Оффлайн
 • Система/OS::  Windows

image.png.d160d69172a0112882262df8cbd10a87.png

В този курс ще научите как да хаквате уебсайтове / уеб приложения! Курсът предполага, че нямате предварителни познания в областта на хакването, а до края на него ще имате високо ниво на умения, за да хаквате и откривате бъгове в уебсайтове като черни шапки и да ги осигурите като експерти по сигурност!

Този курс е изключително практичен, но няма да пренебрегне теорията. Първо ще научите как да инсталирате необходимия софтуер (на Windows, Linux и Mac OS X), след което ще започнем с основите на уебсайтовете, различните компоненти, които ги правят, технологиите, използвани в тях, и след това ще се потопим в хакването на уебсайтове направо. От тук нататък ще научавате всичко посредством примери, като откривате уязвимости и ги експлоатирате, за да хакнете уебсайтове, така че никога няма да има сухи теоретични лекции.

Преди да се заемете с хакване, ще научите как да събирате подробна информация за целевия уебсайт. Курсът е разделен на няколко секции, като всяка секция покрива как да откривате, експлоатирате и ограничавате общо уеб приложение. За всяка уязвимост първо ще научите основната експлоатация, след което ще научите напреднали техники за обход на сигурността, повишаване на привилегиите, достъп до базата данни и дори използване на хакнати уебсайтове за хакване на други уебсайтове на същия сървър.

Всички тези уязвимости, които се разглеждат тук, са много често срещани в програмите за награди за откриване на грешки, и повечето от тях са част от горните 10 уязвимости на OWASP.

Ще научите как и защо тези уязвимости могат да бъдат експлоатирани, как да ги оправите и какви са правилните практики, за да се избягва допускането им.

В края на курса ще получите сертификат за успешно завършване, който ще покаже, че сте научили не само техническите умения, но и етиката на хакването. Хакването трябва да се използва за подобряване на сигурността на уебсайтове, а не за незаконни цели.

Ако сте любопитни за сигурността на уебсайтове и искате да научите как да ги защитите от потенциални атаки, този курс е идеален за вас.

Език: Английски

Тип: Видео

Формат: iso (как да го отворя?!)

Свали

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Вместо това се показва като връзка

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

 • Регистрирайте се

  Регистрирайте се за да използвате пълната функционалност на форума 🙂

HACKING.BG Партньори

transparent1.png.c15979e1dc997cdd3a9941e342368a9b.png2.png.3e2592eadc660ecc831f1fdd569e8eb4.pngLogonobackground.thumb.png.546f31037e975b6fd85c69e35f300db6.png600_489534840.png.72981fb02b90f1986dd7ade4d561e6d0.pngcyberclub-logo-text.png.6e9d11752e2eade43d40337d83365e48.png

×
×
 • Създай ново...

Важна информация!

Политика за сигурност и условия на ползване Privacy Policy